torek, 8. julij 2008

Gremo na morje...:) 2 del

Tako seznam je v osnovi sestavljen, morda bo potrebno še kaj dopisati vendar mislim da je vse razen hrane za katero bom sestavila posebni seznam že dodano.
Malo sva si že ogledala pot in stroške potovanja. Izsledila sva naslednje:
- zelena karta 4,17 evrov
- obvezen je jopič ( kazen 300 kun če ga nimaš oz. iztopiš iz avta brez njega)
- nalepka SLO
- cena bencina 9,65 kun ali 1,33 evra ( pri tem ugotovila, da v primerjavi z drugimi državami SLO nima najdražjega bencina. Najcenejši pa je v Rusiji in Ukrajini kjer je cena pod 1 evro)
- Stroški za cestnino okoli 27 evrov
- AMZS paket PLUS za tujino 58 evrov ( o tem še razmišljava ampak mislim, da nebi bilo slabo)
Potek poti:
Celje - Rogatec - Đurmanec - Zagreb - Karlovac - Bosiljevo - Zadar - Dugopolje - Šestanova -Mkarska do tukaj bo šlo po avtocesti naprej do Drvenika pa po navadni cesti.
V Drveniku pa bi se vkrcali na prvi trajek do Korčule.
Vozini red trajekta Drvenik - Dominče ( 2 uri in 30 minut V upanju da bosta mala dva zdržala)
Drvenik izpluje: 7.30, 13. 30, 19 15
Dominče izpluje: 4.30, 10.30, 16. 30
Cenik: oseba 30 kun ( otroci do 3 let brezplačno) , avto 156 kun
Razmišljala sva še o drugi poti in sicer Polče - Trpanj Orebič - Dominče Vožnja s trajektom je krajša ( 1 ura in pol ) vendar je dosti presedanja pa tudi cenovno je dražje in vožnja z avtom je malo daljša.
V soboto smo se odpravili po trgovinah kjer sem našla še nekaj cotk za na morje 4 majčke in krilce vse v C&A in kopalke. Enja je dobila svoje prve kopalke in oblekco. Ati si je kupil kaprike in kopalke. Filip je dobil kratko majčko, čevlje in klobuček.
V z oblačili in obutvijo smo preskrbljeni potrebujem že japanke za na plažo, Enja pa copate za v vodo.
Nabait moramo še lekarniške stvari, hrano, pjačo, plenice, kozmetiko, kakšne igrače za na plažo, blazine.... pa še kaj bi se našlo.
Sprašujava pa se tudi kako bomo vso to prtljago spravili v avto? Praktičen bi bil kufer za na streho, vendar da ga gremo kupit bi bilo predrago, lahko pa bi si ga izposodili ...

Ni komentarjev: