nedelja, 31. maj 2009

Vabila za rojstni dan

Vabila za rojstni dan so bila narejena že nekaj časa nazaj in namenjeni Lari, ki je praznovala v mesecu maju drugi rojstni dan. Tele otroške motive sem nahrčkala že nekaj časa nazaj in končno so mi prišli prav :) Nastala so tale živahna vabila. Poigrala sem se z bleščicami in štampiljkami. Za dodatek sem uporabila rožice in trakce ter svetleče kamenčke v obliki rožic.

petek, 29. maj 2009

Spet Sarike ( zahvale)

...ampak tokrat so bile tudi narejeno za Saro, ki je pred kratkim praznovala drugi rojstni dan in se je želela svojim povabljencem zahvaliti za vsa darila in pozornost.
Pri izdelavi nič posebnega. Besedilo je narejeno s štanco - rožico in prilepljeno s 3D lepilnim trakom.
Na sliki izgleda vse malo poševno ampak v resnici ni bilo tako hudo, slikala sem očitno pod neprimernim kotom in je prineslo kakor je .;)





ponedeljek, 25. maj 2009

Vijolična slikarka

Vijolična, lila, vijola. Letos očitno zelo moderna barva in najljubša barva moje tašče :) Meni pa so tako vse barve všeč in zato je tudi vijoljična med njimi. Slike niso najboljše ker je temno vijolični papir ("recikliran") rahlo bleščeč in mi nikakor ni uspelo posneti boljše slike.
Pa še nekaj razlag o pomenu barve:

VIJOLIČNA je barva domišljije, izraža ekstravagantnost in neomejenost. Pričara lahko razkošje in skrivnostno vzdušje, vendar jo je potrebno jemati s pravo mero. Izraža tudi veličino in pomembnost, a tudi posebnost in izobčenost. Ker je mešanica modre in rdeče, je tudi barva mešanih občutkov
In še duhovna razlaga:
Vijolična je čudovita barva. Je barva navdiha, mistike, magije in umetnosti. Je nenavadna, ekstravagantna barva, ki jo povezujemo tudi s pobožnostjo, pokoro in požrtvovalnostjo.

Vijolični odtenki spodbudijo domišljijo, navdihujejo in motivirajo, da udejanjimo nenavadne ideje. Podarijo nam za to potrebno umirjenost, sproščenost in samozavest.

Kljub mnogim pozitivnim asociacijam, z vijolično povezujemo tudi nekaj negativnih prispodob ko so: nečimrnost, izumetničenost, negotovost, nezvestobo, nestvarnost, dvoumnost.
Pomen vijolične barve v kulturah in verah
*Vijolična simbolizira prehod v harmonijo nasprotij, med poznanim vsakdanjikom in neznanim, srhljivim svetom duhov in demonov.
*Pri ljudeh, ki niso pod (velikim) vplivom kulturne civilizacije, je vijolična izredno priljubljena barva. V civiliziranih in zapletenih kulturah, kjer stojita v ospredju razum in prihodek, vijolična trči ob odklonitev.
*Pri srednjeveških mistikih zahodnega sveta, ampak tudi v drugih kulturnih krogih, povezuje vijolična telesni svet (rdeča) z duhovnim svetom neba (modra) v čarobni svet misterijev (vijoličasta), kjer veljajo popolnoma druga pravila.
*V budizmu so poleg rumenih in oranžnih priljubljena tudi vijolična oblačila/noše.
*Vijolična je barva hinduizma in feminizma.
V feminizmu vijolična simbolizira pravico žensk do moči in enakopravnosti med moškimi in ženskami.
*Na cerkvenem področju simbolizira vijolična po eni strani škofov položaj, po drugi strani je to barva pokore in posta pred Veliko nočjo in božičem.

petek, 22. maj 2009

Rumena kot puhasti piščančki

Rumena kot sonce in rumena kot mali puhasti piščančki, da pa nebi bila cela rumena sem vključila še rjavo. Motiv spominja na veliko noč, ampak mislim, da je čisto uporaben tudi za ljubiteljico živali ali nekoga, ki živi na deželi. Voščilnice iz majske proizvodnje so narejene bolj ali manj vse pa istem postopku. Za spremembo sem na tej uporabila pohroščkan papir :)
Iz knjižnice sem tokrat prinesla:
Rebeka - Du Maurier ( ni na seznamu)
Moje skrivnosti -Sophie Kinsella ( trenutno v branju)


torek, 19. maj 2009

Zaljubljena

Ker je ravno najlepši mesec - mesec ljubezni je nastale tale zaljubljena voščilnica. Prevladuje rdeča barva saj brez nje skoraj ne gre, če govorimo o ljubezni. :)
Uporabljen je trakec s pikicami, dva kamenčka in rožica. Odtisek je pobarvan z vodenkami, ob stani je bordura za katero je uporabljena v bistvu kotna štampiljka ampak sem jo odtisnila le polovico. Za odtise nisem uporabila blazinic, ampak kar vodene barvice ( barva, ki jo nanesemo s čopičem ne sme biti preveč razredčena - tekoča).

sobota, 16. maj 2009

Vesela zelena

Tale vesela zelena voščilnica je prav tako ena izmed mojih prvomajskih stvaritev. Je preprosta z malo dodatki uporabila sem samo dva različna trakova, dva kamenčka in deteljico. Uporabljen je spet enobarvni papir in pobarvan odtisek. Napis je prilepljen s 3D blazinicami. Nič posebnega ampak mislim, da kar še kar dobro izpade.



sreda, 13. maj 2009

Embosiranje z lepilom

Napisala bom nekaj o "svoji " novi tehniki , za katero se mi je ideja posvetila med prvomajskimi prazniki. Na netu še nisem zasledila niti nisem iskala tega načina embosiranja tako da sem ga poimenovala kar embosiranje z lepilom.
Postopek pa je zelo preprost pa tudi cenovno dokaj ugoden. Učinek in kvaliteta seveda ni enaka kot, če bi delali s prahci ampak vseeno. :)
Potrebujemo lepilo ( uporabljam Mekol lepilo za papir), bleščice, štampiljko in papir na katerega bomo naredili odtisek.
Najlepše pridejo do izraza preprosti motivi, kot so razne vijugice, poiskusila sem tudi s štampiljkami iz mosgumija, ki so se prav tako lepo obnesle.



Štampiljko lepo in ne preveč na debelo premažemo z lepilom. Po uporabi je potrebno štampiljko čim prej očistiti. Lepilo se enostavno spere z vodo.



Naredimo odtisek in ga posujemo z bleščicami...otresemo odvečne bleščice in nastane tole...

Pustimo , da se v miru posuši.


To pa je tehnika uporabljena na voščilnici oz. vabilu. Slika ni najboljša ampak mislim da se kolikor toliko vidi.

ponedeljek, 11. maj 2009

Za dežjem vedno posije sonce

Ker danes tako lepo sije sonce in se nam obeta skoraj vroč dan bom za ohladitev pokazala tole modro deževno krecijo. Narejena tako kot vse ostale. Namesto potiskanega papirja sem uporabila kar enobarvnega v različnih odtenkih.
Včeraj zvečer sem brskala po netu in našla kar nekaj luštnih papirčkov za sprintat tokrat nisem v stička googla vtipkala "free scrapbook papers " ampak "free backing papers " in je našel kar precej zadetkov.



petek, 8. maj 2009

Prva Sarah Key

Tele voščilnice so ene izmed tistih, ki so nastale med prazniki. So prve Sarike, ki sem se jih dolgo izogibala, ker se mi je zdelo barvanje nekako prezahtevno, ampak ko sem enkrat začela sem porabila vse Sarine odtise kar sem jih imela.
Moje barvanje seveda še ni tako izpiljeni in popolno. Barvam kar z navadnimi vodenimi barvami iz Lidla, imam tudi Wathercolor barvice, ampak mi nekako ne sedejo. Na otočku se veliko govori o Perl vodenkah, pri najboljšemu sosedu. Bom ob priložnosti pokukala, če jih imajo tudi pri nas v Celju. Razni Distress inki, Tria markerji so zame predrag šport in bom ostala kar pri vodenkah.

Včeraj je bil četrtek in seveda sem zavila v knjižnico tokrat sem izbrala dve čisto mimo seznama
Sestre...ni šans - Sobhan Parkinson
Hvala, Jeeves - P.G. Wodehouse

In tole je prva Sarika, ki sem jo pobarvala in iz nje naredila voščilnico.




Takoj za njo pa je nastala še ena isti motiv ampak malo drugačna voščilnica


sreda, 6. maj 2009

Kolažni album 4 del.( zadnji)

Objavljam še zadnji del ( za zdaj) kolažnih albumov. Potem pa se lotim voščilnic saj sem bila zelo pridna ( delala sem jih zato, da se ni bilo treba učit :) ) in jih je nastalo kar nekaj. Jutri pišem Nemščino( 1 del tečaja) dvomim, da mi bo uspelo glede na to da da jezik razumem ne obvladam pa pisanja in slovnice...no mogoče pa se mi posreči...Der die das ..Wo, wohin...:)) Upanje umre zadnje !!!! Ha Ha...






nedelja, 3. maj 2009

Kolažni album 3 del ( Veseli december)

Včeraj smo imeli piknik ampak ne na zunaj na toplem sončku in zeleni travi, ampak kar v dnevni sobi in na balkonu samo se zbrale tri družinice. Klub prostorski omejitvi samo mislim,da lahko rečem v imenu vseh preživeli kar prijetno popoldne.

Ker se mi danes ne da veliko pisati bom objavila še nakaj kolažnih albumov in sicer na temo decemberskih praznikov.






petek, 1. maj 2009

Desni žepek

Da poskrbim še za promocijo svojih bližnjih moram narediti malo reklame Za Gledališče iz desnega žepka . Gledališče sestavljata dva člana Boštjan Štorman in Lucija Ćirović .Imata nekaj luštnih lutkovnih predstav. Nazadnje smo si ogledali Motovilčico http://izdesnegazepka.blogspot.com/2009/04/motovilcica.html za malčičin rojstni dan, takrat je bila celo premiera. Doživela je kar nekaj pohval. Predstavo ( pa tudi ostale) je možno tudi "najeti ". Za vse poskrbita sama. Imata svoje ozvočenje in vse kar je potrebno za izvedbo predstave.


Sta tudi ustvarjalca mislim, da že kar dobro znanega Krtka Črtka ,ki se predvaja ob sobotah zjutraj na RTV SLO 1 . Kaj več o njiju in predstavah izveste na njunem svežem blogu http://izdesnegazepka.blogspot.com/ Vabljeni k ogledu :)

Dovolj reklame zdaj pa k knjigam. Včeraj sem spet privlekla domov en kup knjig. Med njimi:

*Strastna zapravljivka in njena sestra - Sophie Kinsella
*Gozd obešenih lisic - Arto Paasilinna ( trenutno v branju)
*Rojena iz strasti - Nora Roberts

Našla pa sem tudi tri ustvarjalne sicer v angleščini ampak zanimive. Prvi dve sta štampiljkarski tretja pa je polna krasnih cvetličnih ilustracij. Želim si da bi znala tako risati, talenta žal nimam .

*Rubber Stamping with other crafts - Lynne Garner
*A beginners Guide to rubber stamping - Brenda Hunt
*Painting Flowers - Marjorie Blamey