torek, 28. april 2009

Portorož

V soboto smo se kot ponavadi zgodaj zbudili in se spontano odločili da gremo na izlet. Zmagala je želja po trenutku, ko zavohaš morje, vdihneš morski zrak in neskončno metanje kamenčkov v vodo. Vsi zadovoljni smo na hitro pripravili zajterk, napolnili nahrbtnike s plenicami, igračami in rezervnimi oblačili ter se odpravili od doma. Mimogrede smo skočili še v trgovino ter nabavili pijačo in malico.
Pri tašči smo presedlali v njen avto,katerega nam ga je posodila, ker je vrejtno bolj varen ima klimo in vinjeto. vsega tega naša stara pubertetniška Lili seveda nima. Pot je potekala brez večjih zastojem, čeprav smo pričakovali prav to. Zataknilo se je samo enkrat.
Malčka sploh malčica je nestrpno čakala da bo videla morje in celo pot spraševala: "Gremo na morje"?
Ko smo končno prispeli in parkirali smo se odpravili na sprehod po Portorožu.Najprej smo se pribili do obale potem pa je bila tako morje, tobogani, lov na golobe in metanje kamenja v vodo glavna zabava. Privoščili smo si malico ob morju in se potem počasi odpravili proti avtu. Domov smo prispeli ob sedmih zvečer, malčka sta bila utrujena od hoje in sposobna za v posteljo.





Ni komentarjev: