sreda, 21. januar 2009

Praznična ustvarjanja

To je moje božično darilo.







In da ne bom samo govorila kaj vse sem dobila za ustvarjanje bi bil čas , da pokažem tudi nekaj izdelkov.

Takole sem okrasila kuhinjsko okno.Okraski so narejeni iz papirja. predloge za izdelavo ptičkov in snežink sem dobila iz tuje ustvarjalne revije.Smrečice pa sem naredila "iz glave". Trije različno veliki trikotniki so prilepljeni na prazne rolice od wc papirja in kuhinjskih brisač.Na vrhu je zvezda iz mosgume.



Ena izmed voščilnic,ki se mi je malo ponesrečila.



To pa sta okraska, ki sta krasila vrata sobic moji dveh sončkov. Oba sta izdelana iz različnega barvnega papiirja po predlogi iz revije Creativ idee - božična izdaja.




Moja prva Iris folding voščilnica.Moram priznati da sem potrebovala precej časa, da sem se odločila preiskusiti to tehniko, saj se mi je zdela zelo težka, ko pa sem se spravila k delu pa je nekako kar steklo. Potrebno bo še nekaj vaje ampak za prvič niti ni tako slabo ;)



Letošnja smrečica, okrašena s pisanimi lučkami, zlatimi bunkicami, posušenimi pomarančami in okraski narejenimi iz papirja ravno tako po predlogi iz tuje ustvarjalne revije in rdečimi paketki ( v rdeč papir zavite škatlice od vžigalic).



Tole je papirnati okrasek - goska, ki je krasila smrečico.



Še ena izmed voščilnic.z akvarelnimi barvicami sem pobarvala natisnjeno sličico cveta božične zvezde.



S temi božički in snežinkami pa sem okrasila luč v dnevni sobi.Božički so narejeni iz različnega barvnga papirja po predlogi revije CI.



Še ena voščilnica s snežakom, ta se je malo bolj posrečila kot prva.Uporabila sem glitter lepilo, belo ozadje sem naredila s Friskasovo teksturno ploščo in štampiljke.



Adventni koledar sem izdelala iz praznih rolic wc papirja in jih ovila v zelen papir, vse skupaj sem zložila v obliko smrečice in jih zlepila skupaj Na vrhu sem dodala še nekaj angelskih laskov in drobnih okraskov. Za posladke sem sešila vrečice iz rdeče blaga. Številke so iz filca in sem jih kupila v Kiku za 1 evro:)



Božič in novo leto

Zadnji čas je da napišem kako smo preživeli Božični večer in silvestrovo, predno pozabim kaj se je pravzaprav dogajalo.

Božični večer smo preživeli pri nas doma skupaj s starimi starši in stricom, ki smo ga po dolgem času spet videli.
Po dobri božični večerji, katere glavni kuhar je bil ati smo spravili otoke kopat, medtem pa je prišel Božiček in položil darila pod smrečico. Ko sta prišla v dnevno sobo so sta se dva para očk kar zasvetila. In tako se je začela tradicionalna izmenjava daril. Božiček nam je prinesel predvsem praktične stvari, ki smo si jih želeli. Meni je prinesel največ ustvarjalnih dobrot. Shape cutterja, šablono črke, podlogo za shape cutterja,pištolo za hladno leplenje, patrone zanjo. Malčka sta dobila nekaj malega oblačil, veliko knjigic in velik rdeč traktor s pogonom na pedala. Po odpiranju daril sta malčka odšla spat, mi pa smo se posedli in malo počvekali. tako se je Božični večer zaključil.





Božič smo preživeli precej klaverno. Ati je zbolel, dobil vročino in tako sem imela enega velikega bolnika na skrbi. To je trajalo še nekaj dni predno je za silo ozdravel.

Silvester smo preživeli doma, sami. Pripravljali nismo nič posebnega. Pozno popoldne smo pripravila malo zabavo s plesom za malčka, da sta se sprostila in malo pozabavala. Potem smo še slavnostno odprli otroški šampanjec in nazdravili novemu letu 2009. Malčka sta odšla spat mi2 pa pred tv.Tako sva prespala večino večera ob polnoči pa sva si zaželela srečno novo leto in odšla spat ob 12 30.

To pa je nekaj silvesterskih utrinkov