ponedeljek, 22. december 2008

Prihaja božič

Tako še tri dni je do božiča. Smrečica je postavljena okraski na svojem mestu. Dnevna soba je okrašena prav tako tudisobica naše malčice. Nakup daril je bil opravljen v soboto in tako darila čakajo v omari, da se lotim zavijanja.
Danes sem končala moj zadnji ročno izdelani koledar, ki jih bodo za darilo dobili babici, dedi in Boštjan. Upam, da jim bo moj izdelek všeč.






Ročno izdelane voščilnice so odšle na pot danes in močno upam da bodo še pravočasno prispele do prijemnikov.
Jutri gresta minija še zadnjič v vrtec za to leto. Vzgojiteljicam sem pripravila vsaki en mali paketek z voščilnico. Jutri ko gresta minija domov jim jih bom razdelila. Res so se portudile in malčkom pričarale praznični december.
Stanovanje je za silo že pospravljeno, zavese so oprane, čaka me še kup perila za pranje in generalno čiščenje. Nekam vmes moram sklačiti še peko piškotov vsaj štiri različne vrste bi skoraj morale biti na mizi. med njimi bodo sigurno rumove kroglice in kokosovi poljubčki. Zelo rada bi z minijema šla k frizerju saj smo vsi trije potrebni striženja, vendar nevem, če na bo uspelo pred velikim praznikom.
Po pošti pa je prispelo tudi moje božično darilo, ki pa sem ga že odprla in me ne bo čakalo pod smrečico. Se mi je preveč mudilo :) preizkusiti mojo novo pridobitev. Povedati moram, da je moja pridobitev ustvarjalnega namena in se imenuje Shape Cutter - praktični pripomoček za rezanje različnik oblik prostoročno ali s pomočjo šablone.
Popoldne pa smo dobili obisk in sicer obiskali so nas znanci. Najbolj so uživali malčki in Malčico sem po dolgem času spet videla v družbi vrstnikov in tisti pravi iskreni otroški smeh je odmeval po stanovanju, medetem ko so skakali po sedežni in divjali po hodniku:))
Manj prijetna novica pa je to da se nas spet nekaj loteva vrjetno spet kakšen prehlad in upam da ne bo kaj hujšega, ker bi bilo sila neprijetno preživeti božič v postelji z vročino in bolečim grlom. Ati je danes že kar pošteno prehlajen, malčka že par dni kašljata pa tudi noski so začeli spuščati svečke. Mene pa je zvečer začelo praskati po grlu pa tudi nos ne tesni več kot bi moral. :((


sreda, 10. december 2008

Medtem se je dogajalo...

Medtem ko nisem nič oglasila se je marsikaj zgodilo. Imeli smo nekaj prehladov, viroz ( eno pravkar prebolevamo) lepih trenutkov z najinima dvema minijema, sprejetje pomembnih odločitev in obiskal nas je že prvi od decemberskih obdarovalcev - Miklavž.
No pa da grem od začetka. Najprej stanje v vrtcu se je že čisto umirilo in sta se tam že čisto udomačila. malčica ima dva prijatelja Nuško in Tineta. Včasih mi zatoži, da ji je Tine nagajal. :) No pri vsem tem sem seveda najbolj vesela, da lahko s hčerko normalno verbalno kuminicirava , kajti njen govor je precej napredoval od kar je v vrtcu. Malček je trenutno v fazi mama ali pa so za to krivi zobki?? Poganjata mu namreč kar dva zobka, mislim da so štirice in poleg viroze z visoko vročino še dodatno poskrbita za slabo razpoloženje. Postal je tudi malo bolj scrtlan. Rad se nosi po rokah, po novem ga uspavam jaz največji hit pa je gledanje skozi okno. Igrače vedno bolj samevajo v sobi, saj se z njimi zelo malo igra.
V tem času sva se začela intenzivno razmišljati o kakšni dodatni dejavnosti. Najprej je poiskusil s tiskanjem koledarjev z osebnimi fotografijami in včeraj je dobil prvo naročilo. Presrečen, saj sem mu jaz zatjevala, da iz tega nič ne bo.
Druga dejavnost, ki pa je iz besede postala meso pa je čistilni servis. Postali smo samostojni podetniki. Registrirani kot popoldanski s.p imenovan SIJAJKO čistilni servis. Trenutno imava tri redne stranke. Ati je seveda šef, jaz pa sem izvajalec del. :)Upam, da se bo našlo še veliko stank in bomo tako finančno malo lažje dihali. Pa še problem z mojo brezposelnostjo bi bil tako rešen.

Poleg vsega sem se ponovno začela posvečati mojemu hobiju - ustavrjanju. Trenutno so trendu božične voščolnice. Naredila jih bom za nas domače, 31 sem jih celo prodala :), 5 pa sem jih poslala v dobrodelne namene. Vrgla sem se tudi v raziskovanje raznih ustvarjalnih pripomočkov in nabralo se je ogromno zanimivih stvari. Seveda bi večino od tega tudi sama NUJNO potebovala. :) No sem si pa privoščila nekaj štampiljk ( pa jih imam še nekaj v planu), prve šablone za shape cuterja, in pa moje prve šablone za izdelavo reliefnega papirja. Bomo videli, kaj mi bo prinesel božiček...:)


In ko sem ravno pri decemberskih možeh nas je 5. 12 že eden obiska. Miklavž je prinesel darila minijema. Darila je pustil seveda pri nas , pa spodaj pri babici pa tudi pri drugi babici. Malčica pa že cel mesec z veseljem pričakuje Božička. Pred spanjem je obvezen pregled slikanice o Božičku.

Mi taveliki pa se pripravljamo na decemberske praznike fizično, psihično in finančno. Pripraviti je potrebno veliko stvari , da vnesemo malo prazničnega vzdušja v naše stanovanje. Počasi že nameščam dekoracijo, ki jo sproti izdelujem večinoma iz papirja. Adventni venček, adventni koledar, ki sem ga letos sama izdelala, je prav prijetno opravilo ko ob koncu dneva odpremo vsak dan novo vrečo in se potem malo posladkamo. Božično drevo bo letos okrašeno z domačimi okraski. Počasi pa bo potrebno napeči nekaj poškotov in dobrot. Vse skupaj pa bi bilo popolno, če bi imeli še sneg in bel božič. Trenutno precej dežuje in o snegu ni ne duha ne sluha.