četrtek, 26. november 2009

Nagrada

Od Špele http://nasevsesortarije.blogspot.com/ sem dobila čisto prvo nagrado. Hvala!! :)



Navodila so kratka in jedrnata: za odgovor lahko uporabiš samo ENO besedo (če le gre).Posreduj jo 5 najljubšim blogerkam in s tem jim podeliš to nagrado in VELIKO ZABAVE! In gremo:

1. Kje je tvoj mobilni telefon? - V torbici
2. Tvoji lasje? - Katastrofa
3. Tvoja mama? - Dela rezance
4. Tvoj oče? - Počiva
5. Najljubša hrana? - Sendvič
6. Sanje pretekle noči? - Brez
7. Najljubša pijača? - Jagodni sok
8. Tvoje sanje/cilj? - Srečno življenje
9. V katerem prostoru si? - Spalnica
10. Tvoj hobi? - Ustvarjanje, branje.
11. Tvoj strah? - Višina, itd...
12. Kje želiš biti čez 6 let? - Tukaj
13. Kje si bila včeraj zvečer? - Doma
14. Nekaj, kar nisi? - Zahtevna
15. Mafini? - Čokoladni
16. Na spisku želja? - Potovnje ( VB, Škotska, Irska)
17. Kje si odraščala? - Na podeželju
18. Kaj si počela nazadnje? - Pospravljala
19. Kaj imaš oblečeno? - Pižamo.
20. Tvoj TV? - Raje berem.
21. Ljubljenčki? - Mačkon Bono, pes Mali
22. Prijatelji? - Redki
23. Tvoje življenje? - Nedokončano
24. Tvoje razpoloženje? - Rahlo utrujeno
25. Pogrešaš koga? - Ne
26. Avto? - Imam.
27. Nekaj, česar ne nosiš? -Zlatnine
28. Najljubša trgovina? - Ustvarjalne
29. Najljubša barva? - Črna
30. Kdaj si se nazadnje smejala? - Danes
31. Nazadnje jokala? - Torek
32. Najboljši prijatelj? - Tomaž
33. Kraj, kamor se stalno vračaš? - Domov
34. Facebook? - Da
35. Kje najraje ješ? - Dom

Novih nagrajenk pa ne bom izpostavljala, ker si to nagrado zaslužite vse ustvarjalne blogerke, saj so vaši blogi vsak zase nekaj posebnega in jih je veselje prebirati.

torek, 10. november 2009

Pa še tretja runda...

...predzadnja runda voščilnic z verskimi motivi. Zdaj pridejo na vrsto Tildike, snežaki, snežinke in podobni motivi. Teh bo nastalo verjetno malo več. Trenutno imam ustvarjalno krizo ampak na srečo tudi še kar nekaj časa.
Papir, ki sem ga uporabila na prvi voščilnici je iz mojih nahrčanih zalog. Oba sta mi zelo všeč sploh tisti za ozadje. Likanja papirnatih servet bi se večkrat lotila ampak nevem kaj delam narobe da se mi servet ne sprime s papirjem tako kot bi se moral. Mogoče moram bolj pritisniti ali pa imeti bolj - manj vroč likalnik. Vsekakor bom še poiskusila.


četrtek, 5. november 2009

Božične "zlatke"

Zlatke prav tako rezultat nedeljskega ustvarjanja. Pri sami izdelavi brez posebnih trikov. Zlat papir iz starih nahrčkanih zalog. Voščilnica je tokrat za spremembo v kvadratni obliki, ki mi je zelo všeč in nevem zakaj je do sedaj nisem večkrat uporabila. Zvezdice (paket perlic, kamenčekov iz Hofra) sem nanizala in zapentljala na zlato žičko.



Obliko nestijev sem izrezala s pomočjo shapecuterja in navadnih škarijc z cikcak rezilom. Dodatek Ilexa "božjega lesa" je izrezan na oko in malo okrašen. Bucike so polovične perlice.



Za konec pa še dokaz, da se mi že ponoči sanja o čestitkarstvu. :) Sanjalo se mi je namreč, da sem našla trgovino kjer so imeli razcepke v zlati, srebrni,beli, in potem so bili še beli z raznimi vzorci, oblike, snežinke... pakirani po 200 kom , cena 3,49 evra. Imeli so tudi razne kovinski dodatke, trakce.. uglavnem če bi spala z odprtimi očmi bi se mi vrjeto svetile kot 100 W žarnice. No do nakupa pa ni prišlo, ker me je zbudila....kikirikiii... budilka...grrrrrr

sreda, 4. november 2009

Nedelja je moj dan za ustvarjanje

No vsaj ponavadi je tako in sem tudi uspela narediti nekaj voščilnic z verskim motivom. Na spletu sem dolgo brskala za kakšnim simpatičnim motivom ( pobarvanka) in nekaj mi jih je tudi uspelo najti. Včeraj sem nabavila strukturni sneg z grobo in bolj fino strukturo. Stvar sem preizkusila in se mi zdi, da snegu manjka še malo bleščic :) ( mislim da se dobi tudi sneg bleščicami, ampak seveda ga niso imeli). Jutri moram nujno na lov za belimi bleščicami. Bom videla če deluje tako kot sem si zamislila. :)


ponedeljek, 2. november 2009

Zimske

Prvi november je mimo, avto se je že preobul v svoje zimske gume in zdaj smo pripravljeni na zimo in sneg! In ker sem že ravno pri snegu lahko pokažem še tile dve zimski voščilnici. Sicer pa se že trudim in ustvarjam voščilnice za božič. Letos me čaka približno 60 voščilnic, kar se meni zdi veliko sploh, ker komaj še najdem čas za to. Pa saj še imam nekaj časa.